

Council Meeting

A meeting of the Council will take place as follows:

Date:	Thursday 17 July 2025
-------	-----------------------

Time: 11am

Venue: HCPC Offices, Kennington, London

Please contact the Council Secretary by email to <u>secretariat@hcpc-uk.org</u> if you are unable to attend or in the case of any enquiries.

Public meeting agenda

1.	Chair	's welcome and introduction	11.00-11.05 (5 mins)	verbal
	а.	Apologies for absence	х <i>У</i>	
	b.	Approval of agenda To approve the agenda, including agreement to any change to the order of business at the meeting		
	C.	Declaration of members' interests in relation to agenda items To disclose any personal interest in any matter under consideration at the meeting, whether or not declared previously.		
	d.	Minutes of the Council meeting on 22 May 2025 To approve		paper
	e.	Matters arising To note the responses to the actions from the previous meeting(s) held in public		paper
2.	To no	's Report te ine Elliott, Chair	11.05-11.10 (5 mins)	paper

Performance reports

3.	Chief Executive's Performance Report To discuss Bernie O'Reilly, Chief Executive and Registrar	11.10-11.25 (15 mins)	paper
4.	Finance Report Financial strategy Procurement policy 	11.25-11.40 (15 mins)	paper
	To discuss and approve Alastair Bridges, Executive Director of Resources Aihab Al-Koubaisi, Financial Controller Ifeoluwa Ojo, Commercial Business Partnering Manager		
	Items for discussion/decis	ion	
5.	Communications strategy update To discuss Matthew Peck, Head of Communications, Engagement and Public Affairs	11.40-12.05 (25 mins)	paper
	Items for noting		
6.	Chair's report and draft minutes of the meeting of the Education and Training Committee held in public on 4 June 2025	12.05-12.10 (5 mins)	paper
7.	Chair's report and draft minutes of the meeting of the Audit and Risk Assurance Committee held in public on 11 June 2025		paper
8.	Chair's report and draft minutes of the meeting of the People and Resources Committee held in public on 12 June 2025		paper
9.	Annual summary of the Council committees 2024-2025	12.10-12.20 (10 mins)	paper
10.	Proposed Council and committee dates 2026	12.20-12.25 (5 mins)	paper
11.	Council forward plan		paper
12.	Council reflection For Dabbi Taylor (ETC student representative) to offer their reflections.	12.25-12.35 (10 mins)	verbal

13. Resolution

To resolve that the remainder of the meeting shall be held in private, because the matters being discussed relate to the following;

- (a) information relating to a registrant, former registrant or applicant for registration;
- (b) information relating to an employee or office holder, former employee or office holder or an applicant for any post or office;
- (c) the terms of, or expenditure under, a tender or contract for the purchase or supply of goods or services or the acquisition or disposal of property;
- (d) negotiations or consultation concerning labour relations between the Council and its employees;
- (e) any issue relating to legal proceedings which are being contemplated or instituted by or against the Council;
- (f) action being taken to prevent or detect crime or to prosecute offenders;
- (g) the source of information given to the Council in confidence; or
- (h) any other matter which, in the opinion of the Chair, is confidential or the public disclosure of which would prejudice the effective discharge of the Council's functions.

ltem	Reason for Exclusion
14	Н
15	Н
16	Н
17	Н
18	Н
19	Н
20	Н
21	Н
22	Н
23	Н
24	Н

Break

Private meeting agenda

14.	Minutes of the private session of the Council meeting on 22 May 2025 To approve	1.15-1.20 (5 mins)	paper
15.	Matters arising To note the responses to the actions from the previous meeting(s) held in private		paper

Items for discussion/decision

16.	PSA Performance Review 2024-25 update To discuss Bernie O'Reilly, Chief Executive and Registrar	1.20-1.30 (10 mins)	paper
17.	Timeliness in Fitness to Practise To discuss Laura Coffey, Executive Director of Fitness to Practise and Tribunal Services Gareth Davies, Head of Insight and Analytics	1.30-2.45 (1 hour 15 mins)	presentation
18.	Challenges to higher education funding To discuss Chair and Katie Thirlaway, Education and Training Committee Chair	2.45-3.05 (20 mins)	verbal
19.	Chair's briefing	3.05-3.10 (5 mins)	verbal
	Items for noting		
20.	Chair's report and draft minutes of the meeting of the Education and Training Committee held in private on 4 June 2025	3.10-3.15 (5 mins)	paper
21.	Chair's report and draft minutes of the meeting of the Audit and Risk Assurance Committee held in private on 11 June 2025		paper
22.	Chair's report and draft minutes of the meeting of the People and Resources Committee held in private on 12 June 2025		paper
23.	Council reflection To offer views on the meeting, including what went well, what could be improved and how the HCPC's values have been reflected in discussions and decisions.	3.15-3.20 (5 mins)	verbal
24.	Council discussion	3.20-3.50 (30 mins)	verbal