

Education and Training Committee

The 104th meeting of the Education and Training Committee will take place as follows:

Date: Wednesday 7 September 2022

Time: 10 am

Venue: By videoconference

Members: Maureen Drake (Chair)

Helen Gough Luke Jenkinson Penny Joyce Kathryn Thirlaway Steven Vaughan

Enquiries: Zoe Allan, Governance Officer

Zoe.Allan@hcpc-uk.org

Public agenda

1.	 Chair's welcome and introduction Apologies for absence received from Steven Vaughan 		
2.	Approval of agenda		verbal
3.	Declaration of members' interests	5 mins 10-10.05	
4.	Minutes of the Education and Training Committee meeting of 8 June 2022 For approval Zoe Allan – Secretary to the Committee	10 10.03	enclosure 1 ETC 18/22
5.	Matters arising To note Zoe Allan – Secretary to the Committee		enclosure 2 ETC 19/22
Standing items			
6.	Registration performance For discussion Richard Houghton – Head of Registration	25 mins 10.05- 10.30	enclosure 3 ETC 20/22
7.	Education performance For discussion Jamie Hunt – Acting Head of Education	20 mins 10.30- 10.50	enclosure 4 ETC 21/22
Items for discussion or approval			
8.	Education quality assurance model – year 1 end review For discussion Jamie Hunt – Acting Head of Education	15 mins 10.50 11:05	enclosure 5 ETC 22/22
9.	Renewal service improvements For discussion Andrew Smith – Executive Director of Regulation	15 mins 11:05- 11:20	enclosure 6 ETC 23/22
	Comfort Break 11:20-11:35 15 mins		
10.	Discussion: Preceptorship updated principles For discussion Sara Harris - Policy Manager	25 mins 11:35- 12	presentation ETC 16/22

11. Standards of Conduct, Performance & Ethics review
 For recommendation to Council for approval
 Rosemary Flowers-Wanjie - Policy Manager
 12. Education and Training Committee workplan
 To note
 Zoe Allan – Secretary to the Committee
 13. Any other business
 20 mins
 12-12:20
 ETC 17/22
 ETC 17/22
 ETC 17/22
 ETC 18/22
 ETC 18/22
 ETC 18/22

14. Date and time of next meeting

Previously notified and agreed by the Chair

• 9 November 2022

